pondelok 1. apríla 2024

Staráte sa o svoje knihy správne?

 Viete si predstaviť, že by ste si nikdy nevysávali obývačku alebo neumývali riad? Asi ťažko. No vedeli ste, že aj knihy si zaslúžia rovnakú pravidelnú starostlivosť? Áno, je to tak! Aj naše milované knihy potrebujú občas poriadne "umyť a oprášiť".

čistite a ošetrujte knihy profesionálne: https://www.topservis-bratislava.sk/ako-cistia-a.../


Hlavným nepriateľom kníh je prach. Ak necháme knihy dlho bez povšimnutia, hrubá vrstva prachu ich doslova pohltí. Okrem toho, že to nie je príjemný pohľad, prach vytvára ideálne podmienky pre rôzne mikroorganizmy, baktérie a plesne. A verte mi, keď sa raz do kníh zahniezdila pleseň, je nesmierne ťažké sa jej zbaviť.


Náš Google profil: https://g.page/r/CUaJ-QXBOBDfEBM/review


Ako teda správne čistiť knihy? Profesionáli v knižniciach to majú vypracované do najmenších detailov. Najprv treba všetky knihy vybrať z políc a roztriediť. Potom prichádza na rad dôkladné vysávanie so špeciálnymi HEPA filtrami a kefovými nadstavcami. Musí sa postupovať veľmi jemne, aby sa knihy nepoškodili.


Ale pozor, nekončíme len pri knihách! Aj police si zaslúžia pozornosť. Kovové police sa umývajú vodou s čistiacimi prostriedkami, na drevené sa používa mydlový roztok. A malý tip na záver - drevené police potrite ešte aj leštidlom na nábytok s antistatickými účinkami. Zabránite tak usádzaniu prachu v budúcnosti.


Starostlivosť o knihy je neoddeliteľnou súčasťou upratovania domácnosti. Ak si sami na to netrúfate, nebojte sa zveriť do rúk profesionálov. V Topservis Bratislava sa postaráme nielen o váš nábytok a podlahy, ale aj o vaše milované knihy. Pretože aj ony si zaslúžia len to najlepšie!

Ak vás tento príspevok oslovil, dajte nám LIKE na našich sociálnych sieťach a podeľte sa oň so svojimi priateľmi. Ukážte im, že na knihách vám záleží!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára