štvrtok 7. decembra 2023

Pri upratovaní využite ,,Mŕtvy čas"

 

Upratovanie maximalizujete využitím - ,,Mŕtveho času"

"Mŕtvy čas" môže byť hodnotený ako zlato vo vašom upratovacom harmonograme. Môže sa to zdať nelogické, ale naozaj, využitie mŕtveho času môže byť kľúčom k účinnejšiemu a rýchlejšiemu upratovaniu. Ako na to? Poďme sa ponoriť do niekoľkých tipov, ako to dosiahnuť. Ak by ste túto tému chceli rozobrať hlbšie, neváhajte nám položiť otázku na našom Google profile.

Čo je vlastne mŕtvy čas? Môžeme ho definovať ako čas, ktorý trávime čakaním alebo vykonávaním úloh, ktoré nám neposkytujú hodnotu. Môže to byť chvíľa, kedy čakáme na varnú kanvicu, kým sa zohreje voda, alebo čas strávený sledovaním televízie. Tieto chvíle môžeme efektívne využiť na malé upratovacie úlohy.


Čas, kedy môžete trošku čistiť

Pozrime sa na konkrétny príklad. Ráno sa zobudíte, zapnete kávovar a čakáte, kým sa pripraví vaša ranná káva. Toto je mŕtvy čas, ktorý môžete využiť na umytie pár šálok alebo utretie pultu. Zraazu budete mať byt bez choroboplodných mikroorganizmov. Viac o tejto téme sa dočítate na našej oficiálnej stránke.

Podobne, ak večer sledujete televíziu, využite reklamy na rýchle upratovanie. Môžete si napríklad nastaviť výzvu a vidieť, koľko vecí dokážete upratať počas jednej reklamnej prestávky. Tým, že využijete tento čas, môžete skrátiť čas potrebný na veľké upratovanie od Topservis.

Vo všeobecnosti platí, že ak sa naučíme využívať mŕtvy čas efektívne, môžeme výrazne zvýšiť našu produktivitu. To ale neznamená, že by sme mali neustále pracovať. Je dôležité si nájsť rovnováhu a nestráviť každú voľnú chvíľu upratovaním. Využitie mŕtveho času by malo byť o zefektívnení našej práce, nie o tom, že sa stále zamestnávame. A náhle bude vaša domácnosť vyzerať výrazne lepšie bez toho, aby ste sa čisteniu venovali viac.

Upratovanie domácnosti nemá byť nepriateľom

Na záver si pamätajte, že upratovanie nie je maratón. Nie je potrebné upratať všetko naraz. Rozložte si úlohy na menšie časti a vykonávajte ich postupne. A hlavne, využívajte mŕtvy čas, aby ste si uľahčili prácu. Uvidíte, že upratovanie sa stane menej namáhavým a budete mať viac času na to, čo vás skutočne baví a napĺňa.


Nájde nás:

Linkedin : https://www.linkedin.com/in/topservis-viacf%C3%A1zov%C3%A9-h%C4%BAbkov%C3%A9-tepovanie-a-upratovanie-bratislava-925b1b95/

Pinterest :https://sk.pinterest.com/topservisbratislava/

Facebook: https://www.facebook.com/topservis.tepovanie.a.upratovanie.v.bratislave/

Instagram: https://www.instagram.com/topservis_bratislava/

Youtube: https://www.youtube.com/@fanusik1910

Twiter: https://twitter.com/TopservisBA

TikTok: https://www.tiktok.com/@topservis.tepovanie





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára