štvrtok 29. marca 2012

Tepovanie Bratislava – upratovanie nie je strašiak


Zase sú tu sviatky a s nimi pravidelné generálneupratovanie domácnosti, www.tepovanie.topservis.sk, ktoré je intenzívne hlavne na jar a na jeseň.
Tak sa či chceme alebo nechceme musíme chytiť handier , mopov a vysávačov, aby sme sviatky neprežili v špine a neporiadku. Lesk čistej dlážky a lesk okien s vôňou spomienok, je príjemná predstava. Nerozmýšľajte hlavne nad tým, že každé upratovanie je nutne otročina. Stačí ak pri upratovaní dodržíte pár pravidiel a domácnosť sa bude lesknúť ako krištáľová vianočná guľa.
Ako ušetriť čas a energiu?
Ešte pred začiatkom práce , si treba pripraviť čistiace prostriedky, tie po záruke vyhodíme a dokúpime si nové. Nenahraditeľný pomocník sú gumové rukavice, rôzne stierky a pomôcky. Kvalitné ,ekologické a moderné čistiace prostriedky nám podstatne uľahčia prácu. Najčastejšia chyba je chcieť všetku prácu odviesť za jeden deň.  Poriadne sa to aj tak nedá stihnúť a zbytočne sa unavíme a znechutíme si ďalšiu prácu. Na izby, kúpeľňu , WC, kuchyňu si necháme jednotlivo cca hodinku a okná na víkend.
Odstránime zbytočnosti. Toto je ten správny čas, kedy sa zbavujeme všetkého nepotrebného, ktoré odkladáme na hypotetickú potrebu. Začína sa profesionálne od stropu k dlážke a zbytočne sa neplytvá úsilím. Prach zotrieme vlhkou handrou alebo špeciálnym obrúskom, prachovka prach len rozvíri. Metla je v dnešnej dobe zbytočnosť , pretože znečistenie likvidujeme vysávačom. Zo zásady používajte len kvalitnú upratovaciu techniku, nemáčajte si ruky v špinavej vode a nerozčuľujte sa nad vydávajúcim ná-stavcom s vysávača.
Ing. Dušan Kubaška

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára